top of page
header nrs.png

(Lucht)havenbeveiliging

Wat kunnen we voor u betekenen? Ontdek de diensten die we aanbieden. 

(Lucht)havenbeveiliging

Stel je voor: een drukke haven of een bruisende luchthaven, waar duizenden mensen en goederen dagelijks arriveren en vertrekken. Midden in deze bedrijvigheid bevinden zich de haven- en luchthavenbeveiligers, die een cruciale rol spelen in het handhaven van veiligheid en het bestrijden van mogelijke dreigingen.

Als haven- of luchthavenbeveiliger ben je belast met het bewaken van de veiligheid van de faciliteiten en het voorkomen van ongeautoriseerde toegang. Je werk omvat een breed scala aan taken, variërend van het controleren van passagiers en bagage tot het handhaven van strikte veiligheidsvoorschriften.

Havenbeveiliger

In de havenomgeving ligt de nadruk op het voorkomen van ongecontroleerd in- en uitgaand personen- en goederenverkeer. Dit wordt gereguleerd door de internationale ISPS-richtlijnen en de Nederlandse havenbeveiligingswet. Als havenbeveiliger speel je een sleutelrol bij het handhaven van deze voorschriften, waarbij je verantwoordelijk bent voor het aanmelden van bezoekers, het verstrekken van passen en het uitvoeren van visitaties.

De ISPS-code, die vergelijkbaar is met de beveiliging op luchthavens, streeft naar een verhoogd beveiligingsniveau in zeehavens. Dit verkleint niet alleen de kans op criminele activiteiten, maar draagt ook bij aan het terugdringen van mogelijke terroristische dreigingen.

Luchthavenbeveiliger

Op de luchthaven zijn luchthavenbeveiligers essentieel voor het waarborgen van de veiligheid van passagiers, bemanning en de burgerluchtvaart. Met specifieke training en certificeringen zijn zij in staat om verschillende taken uit te voeren, variërend van het controleren van handbagage en passagiers tot het bewaken van het platform. Daarnaast fungeren zij vaak als aanspreekpunt voor reizigers, waarbij zij informatie verstrekken en eventuele vragen beantwoorden.

Veiligheid staat voorop op zowel havens als luchthavens, waar strenge regels en protocollen van kracht zijn. Als beveiliger ben je niet alleen belast met het uitvoeren van controles, maar ook met het detecteren van verdachte situaties en het handhaven van de veiligheid. Samen met je collega's vorm je een hecht team dat zich inzet voor een veilige en beveiligde omgeving voor iedereen die de haven of de luchthaven betreedt.

luchthaven (1).png
nrs diensten.jpg

Wil je meer weten over (Lucht)havenbeveiliging?

Meer weten?

bottom of page