National Recruitment Services Security Services
Security Services
4 januari 2017
National Recruitment Services - Winkelsurveillance
Winkelsurveillance
4 januari 2017

(Lucht) Haven Beveiliging

Wat kunnen wij voor u betekenen?

(Lucht) Haven Beveiliging
National Recruitment Services

Als (lucht)havenbeveiliger verricht je beveiligingswerkzaamheden ten behoeve van (lucht)havenfaciliteiten en ter bestrijding van terrorisme. Hierbij ligt de nadruk op het tegengaan van ongecontroleerd in- en uitgaand personen- en goederenverkeer; waarbij eerder genoemde internationale richtlijn ISPS en de Nederlandse haven-beveiligingswet als uitgangspunt dient voor de haven en voor de luchthaven.

Sinds december 2002 is er veel veranderd in de haven en wordt alles nog strenger beveiligd zodat je naast het beveiligingsdiploma ook een ISPS diploma nodig hebt, waaruit blijkt dat je gespecialiseerd bent op het gebied van havenbeveiliging en daardoor weet wie je wel en niet toegang kan verlenen op het haventerrein, waarbij je als specifieke taak hebt, het aanmelden van binnen – buitenlandse bezoekers, uitgave van tijdelijke passen, naleven en wijzen op de geldende instructies en visitatie van passagiers voor het aan boord gaan van een schip.

De doelstelling van de ISPS-code is om het beveiligingsniveau in zeehavens dusdanig te verhogen dat het vergelijkbaar is met de beveiliging op luchthavens. De verplichte maatregelen dringen automatisch mensen- en drugssmokkel en andere criminele activiteiten in het havengebied terug en verkleinen de kans op terroristische acties.

Luchthavenbeveiliging:

Ook voor de luchthaven is een speciaal certificaat naast het beveiligingsdiploma nodig, deze cursus volg je gedurende een week waarbij je met alle specifieke taken op de luchthaven te maken krijgt. Na het behalen van het luchthavencertificaat kun je onderdelen van de luchthaven worden ingezet, o.a. beveiligen en controleren van passagiers, bemanning, scannen van bagage en platformbewaking. In je dagelijkse werkzaamheden controleer je handbagage en fouilleer je passagiers op zoek naar wapens en andere gevaarlijke en verboden voorwerpen. Je kijkt geconcentreerd naar de X-ray beelden en onderzoekt verdachte bagage. Bovendien ben je alert op verdachte gebeurtenissen en verdachte personen. Samen moet je scherp zijn. Samen sta je in voor de veiligheid op Schiphol en de burgerluchtvaart. Samen vorm je zo een ijzersterk team!

Het allerbelangrijkste op een luchthaven is de veiligheid. Om deze te waarborgen, kent Amsterdam Airport Schiphol ongeveer 4.000 luchthavenbeveiligers. Een luchthaven is een kwetsbare omgeving en daarom heb je te maken met strenge regels. Een luchthavenbeveiliger voert verschillende werkzaamheden uit: het controleren van personen en hun bagage, het controleren van de documenten en de identiteit van de reizigers en het controleren van de luchtvracht voor verschillende vliegmaatschappijen en afhandelaren.

Meer weten over (Lucht) Haven Beveiliging?

Vul het onderstaand formulier in, en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.